Drs. Ellen van Caldenborgh
Vrijgevestigd BIG-geregistreerd Psychotherapeut, Klinisch- en GZ-psycholoog
Johannes Verhulststraat 14-1
1071 NC Amsterdam
Tel. 020 671 81 59

Actuele wachttijden

Aanmeld- en behandelwachttijd per 04 januari 2021

Er geldt een aanmeldwachttijd van ca. zeven weken voor zowel de Generalistische Basis Geestelijke Gezondheid (GBGGZ) als de Gespecialiseerde Geestelijke Gezondheid (GGGZ ). NB: Ik heb maar met enkele zorgverzekeraars een contract GBGGZ. Ik werk voornamelijk in de Gespecialiseerde GGZ.
Dit is van toepassing op alle diagnosegroepen.
Zowel voor de Generalistische Basis Geestelijke Gezondheid (GBGGZ) als de Gespecialiseerde Geestelijke Gezondheid (GGGZ ) geldt een behandelwachttijd, de tijd tussen intake en behandeling, van twee à drie weken. Dit is van toepassing op alle diagnosegroepen.

NB: voor afspraken aan het begin van de werkdag om 9.00 uur en aan het eind van de werkdag, om 16.00 uur, gelden langere wachttijden.

Verplichte wachttijdregeling GGZ volgens NZA (Nederlandse Zorg Autoriteit): ‘Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

de wachtkamer